Прес-центр23 квітня 2018, 14:04

За пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку минулоріч в області реалізовувалися 700 проектів і заходів

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.12.2016 № 802 Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації підготовлено звіт про виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2017 рік.

За пріоритетними напрямами соціально-економічного розвитку минулоріч реалізовувалися 630 проектів, 44 заходи з поліпшення соціальної сфери та 26 обласних заходів.

Загальна сума фінансування основних бюджетних програм інвестиційного спрямування у 2017 році, за якими передбачені асигнування з державного бюджету, склала 315,2 млн гривень. З них з державного фонду регіонального розвитку – 238,5 млн гривень, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 60,5 млн гривень, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 16,2 млн гривень.

Кошти спрямовані на капітальні ремонти, реконструкцію, будівництво навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури, житлово-комунального господарства, адміністративних будівель, на розробку містобудівної документації та забезпечення очищення території області від вибухонебезпечних предметів.

За бюджетні кошти у 2017 році відремонтовано, реконструйовано 18 загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів, 12 закладів охорони здоров’я, вісім об’єктів житлово-комунального господарства, 23 заклади культури та спорту, 10 об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури. Розроблено генеральні плани для трьох територій. Придбано обладнання для загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури та спорту, комунальний транспорт та шкільні автобуси.

Зі звітом про виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2017 рік можна ознайомитись за посиланням.