Прес-центр15 листопада 2017, 16:11

За Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього бойовика

На Луганщині судом звільнено від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми СБУ «На тебе чекають вдома».

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Сєверодонецька піддавшись на обіцянки агітаторів «Новоросії», приєднався до незаконних збройних формувань «ЛНР». Перебуваючи у бандугрупованні, чоловік залучався до забезпечення контрольно-пропускного режиму на незаконних блокпостах бойовиків.

Ставши свідком постійних знущань над цивільним населенням з боку терористів, їх аморальної поведінки, і розчарувавшись в «ідеях молодих республік», він залишив бойовиків.

Про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» чоловік дізнався з мережі Інтернет. Він добровільно звернувся із відповідною заявою до правоохоронних органів та надав допомогу слідству.

Під час досудового розслідування було встановлено, що житель Луганщини не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших злочинів. Через це Лисичанський міський суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності. Наразі він перебуває вдома з родиною.

Повернувшись до мирного життя, чоловік закликав бойовиків так званих «ДНР/ЛНР» скласти зброю та повернутися до своїх родин.

За інформацією прес-центру Служби безпеки України.