Прес-центр3 вересня 2019, 11:09

За рахунок субвенції у 2019 році в ОТГ буде профінансовано майже 260 об’єктів культури

Близько 260 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту в сфері культури на майже 210 млн грн буде профінансовано за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Об’єднані територіальні громади України отримали субвенції на майже 210 млн грн на реконструкцію та ремонт майже 260 об’єктів культури у різних куточках нашої держави. Переважна більшість із них – це сільські, селищні, районні будинки культури, центри культури та дозвілля, будинки дитячої творчості, де будуть проведені як точкові ремонти, реконструкції із застосуванням енергозберігаючих технологій, так і капітальні ремонти приміщень. Вкрай важливо відновлювати такі культурні осередки невеликих населених пунктів, які є, фактично єдиним місцем, де збираються усі жителі», – повідомив Лев Парцхаладзе.

Він зазначив, що усього у державному бюджеті на цей рік передбачено 2,1 млрд грн субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яка розподілена на фінансування понад 2700 проектів у різних областях України в поточному році.

До того ж затверджено фінансування майже 40 об’єктів у сфері культури на суму близько 290 млн грн у рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), головним розпорядником коштів якого є Мінрегіон. Це будівництво, реконструкція і капремонт театрів, музеїв, бібліотек, будинків і центрів культури та дозвілля у різних областях України.

За інформацією Урядового порталу