Прес-центр20 cічня 2022, 14:01

За рейтингом реалізації державної регуляторної політики Луганщина перебуває у п’ятірці лідерів

У Державній регуляторній службі України в режимі відеоконференцзв’язку сьогодні відбулося засідання членів міжрегіональної робочої групи при ДРС з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на регіональному рівні.

Очолює робочу групу голова ДРС Олексій Кучер, який провів захід.

Від Луганщини участь у засіданні взяли перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Під час заходу обговорювалися результати виконання протокольних рішень попередніх засідань міжрегіональної робочої групи з питань перегляду регуляторних актів та дерегуляції на місцевому рівні, реалізації державної регуляторної політики тощо.

Зокрема, зазначено, що в нашій області проводилась робота з перегляду регуляторних актів усіма 29 регуляторними органами, які мають діючі регуляторні акти.

Сватівською, Старобільською, Щастинською, Сєвєродонецькою районними держадміністраціями, Щастинською районною радою та Щастинською міською військово-цивільною адміністрацією перегляд чинних регуляторних актів не здійснювався у зв’язку з їх відсутністю.

Загалом переглянуто 318 актів. За результатами: скасовано – 19, втратили чинність – 153, приведено у відповідність до вимог законодавства – 21, залишились діючими з переглянутих – 125.
Робота з перегляду регуляторних актів триває. Про результати щомісячно інформується ДРС.

Наразі в області налічується 241 чинний регуляторний акт. Консолідовану інформацію про такі регуляторні акти, розробниками яких є облдержадміністрація, райдержадміністрації, військово-цивільні адміністрації, районні, міські, селищні та сільські ради області, розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації в підрозділі «Регуляторні акти» розділу «Регуляторна політика».

Разом із тим за результатами здійсненої ДРС попередньої рейтингової оцінки щодо перегляду регуляторних актів та реалізації державної регуляторної політики Луганщина увійшла до п’ятірки лідерів та посіла четверте місце серед регіонів України після Черкаської, Чернігівської та Сумської областей.

За підсумками Олексій Кучер поставив перед органами виконавчої влади та місцевого самоврядування завдання прискорити перегляд регуляторних актів.