Прес-центр1 лютого 2018, 11:02

Забезпечення житлом учасників АТО, які мають статус переселенців, – у центрі уваги обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з учасниками антитерористичної операції, представниками громадськості та керівниками департаментів і управлінь ОДА.

Вони обговорили питання щодо забезпечення житлом учасників АТО, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Під час зустрічі Юрій Клименко зазначив: «Серед багатьох питань, які на даний час потребують невідкладного вирішення, актуальним є забезпечення житлом переселенців, які змушені були залишили свої домівки на окупованій території, – зауважив Юрій Клименко. – Сьогодні на Луганщині діють низка регіональних цільових програм, що передбачають поліпшення житлових умов для зазначеної категорії громадян».

Зокрема, розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації затверджені регіональні цільові програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки; житлового кредитування учасників антитерористичної операції та членів їх сімей у Луганській області на 2017-2021 роки, а також підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки.

Також, згідно з рішенням Рубіжанської міської ради від 01.11. 2017 № 34/11 об’єкт незавершеного будівництва – «Житловий будинок 16-Б 7-й мікрорайон м. Рубіжне» та об’єкт нерухомого майна – гуртожиток, розташований за адресою: вул. Чехова, 9 (9Б), передаються у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області для проведення комплексу будівельних робіт та введення їх в експлуатацію. Після цього буде вирішуватися питання щодо надання житла внутрішньо переміщеним особам та розроблено відповідний порядок.

Під час зустрічі член парламентської групи по справах ветеранів війни і учасників АТО Микола Греков  подякував Луганській облдержадміністрації за активну участь у вирішенні даного питання, та зазначив, що воно було обговорено у Верховній Раді України.