Прес-центр31 травня 2019, 14:05

Забезпечено житлом 62 дитини-сироти протягом 2018 року

Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на Луганщині мають житло на праві користування 755 дітей, мають житло на праві власності 138 дітей, не мають власного житла 566 дітей.

Наразі на квартирному обліку в області перебуває 111 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 258 осіб з їх числа.

Протягом 2018 року за рахунок місцевих і державного бюджетів забезпечено житлом 62 дитини-сироти, позбавлених батьківського піклування та особи з їх числа.

У Лисичанську отримали житло за рішеннями міської ради за рахунок коштів місцевого бюджету п’ять осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Білокуракинським селищною радою придбано житловий будинок для однієї особи з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, за кошти місцевого бюджету.

Крім того, Троїцьким селищною радою проведений поточний ремонт житлового приміщення, яке на праві власності належить дитині-сироті.

Протягом 2018 року забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа здійснювалося за рахунок субвенції з державного бюджету. Луганській області було виділено кошти на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, і забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа в обсязі 15 472,1 тис. гривень.

Згідно з Порядком та умовами надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в області придбано 5 житлових будинків, 50 квартир і 1 дитячий будинок сімейного типу для забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Більшу частину житлових об'єктів придбано у власність.

Загальна сума використаних коштів субвенції з державного бюджету склала 15097,317 тис. гривень. 

У 2018 році розпочато будівництво дитячих будинків сімейного типу в Біловодському та Новопсковському районах. На будівництво виділено і профінансовано 10581,428 тис. гривень.