Прес-центр30 жовтня 2018, 14:10

Задача обласної влади – забезпечення теплом населення та об’єктів соціальної сфери Луганщини

На цьому акцентував увагу заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко сьогодні, 30 жовтня, на засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

Про поточну ситуацію з теплопостачанням на території Луганщини доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Зокрема, він відзначив що наразі номінації природного газу мають усі підприємства комунальної теплоенергетики області, за виключенням двох.

Також, він порекомендував територіям не затягувати з початком опалювального сезону, особливо з підключенням об’єктів соціальної сфери та житлового фонду.

Представники місцевих органів влади та відповідних підприємств доповіли про стан готовності до опалювального сезону та проблеми, які необхідно наразі вирішити.

«Процес початку опалювального сезону та запуску  підприємств теплопостачання слід прискорити», – наголосив Юрій Клименко.

Крім того, для своєчасного початку опалювального сезону та сталого його проходження,  у зв’язку із набуттям чинності постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 № 867, підприємствам комунальної енергетики необхідно оперативно завершити роботу з укладання додаткових угод на постачання природного газу з 1 листопада 2018 року.

Також розглянуто стан розрахунків підприємств централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії у поточному році станом на 1 жовтня 2018 року.

Рівень оплати підприємств галузі за електроенергію у 2018 році склав 100 %, у тому числі: підприємствами теплопостачання – 199 %, водопостачання та водовідведення – 80 %, житлового господарства – 122 %.

Відзначено низький рівень оплати населенням послуг водопостачання та водовідведення у містах Лисичанську, Рубіжному та Попасній.

У свою чергу, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» попередило про можливі відключення об’єктів  водопостачальних підприємств Лисичанська та Кремінної від електропостачання у разі несплати поточних платежів.

«Спільно з галузевими підприємствами нам необхідно зробити все можливе, щоб провести опалювальний сезон на належному рівні», – підсумував Юрій Клименко.