Прес-центр10 вересня 2021, 15:09

Загальна сума боргу із заробітної плати у Луганській області зменшена майже на 84,6 млн гривень. Заборгованість працівникам бюджетних установ в області відсутня

Впродовж серпня-вересня поточного року загальна сума боргу із заробітної плати у Луганській області зменшена майже на 84,6 млн грн.

Заборгованість працівникам бюджетних установ в області відсутня.

Про це повідомив Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати при Міністерстві економіки України, яке відбулось під головуванням заступника Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації і цифровізації Ігоря Дядюри.

За його словами, завдяки  конструктивній співпраці з Міністерством енергетики України, пришвидшенню виділення коштів за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» по ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля».

Крім того, Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці у Луганській області проведено 66 позапланових заходів державного контролю. За їх підсумками винесено 27 приписів, 22 протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення направлено до суду. Ще 6 протоколів складено за частиною шостою статті 188 КпАП.

Для примусового виконання до відділів державної виконавчої служби області було спрямовано 3 647 документів про стягнення заборгованостей, пов’язаних з трудовими правовідносинами з підприємствами усіх форм власності на загальну суму  89,6 млн грн.

За 2021 рік було завершено 2 604 виконавчих провадження на загальну суму 30,4 млн грн, що складає 71,4 % по кількості та
33,9 % по сумах.

Проте, станом на 1 вересня 2021 року 1043 виконавчих провадження на загальну суму 59,2 млн грн залишаються не відпрацьованими.

Територіальними органами поліції області протягом 2020-2021 років за фактами невиплати заробітної плати, стипендій, пенсій чи інших установлених законом виплат розслідувалося 8 кримінальних проваджень за ст 175 КК України.

За двома з яких, внесеними за заявами працівників КП «Лисичанський Шляхрембуд» та ДП «Первомайськвугілля», проводяться досудові розслідування.

Олексій Смирнов додав, що облдержадміністрацією запроваджено систематичний моніторинг своєчасності і повноти виплати заробітної плати працівникам, зайнятим у різних видах економічної діяльності області, розроблено та затверджено графіки погашення заборгованості із заробітної плати по кожному підприємству-боржнику, а також встановлено контроль за станом їх виконання.