Прес-центр19 березня 2019, 15:03

Загальний бюджет Біловодської громади у 2018 році склав майже 252 мільйони, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації заявив Біловодський селищний голова Едуард Олєйніков.

Доповідаючи про соціально-економічний розвиток Біловодської громади, він нагадав, що ця об’єднана територіальна громада є єдиною в області, яка утворена у межах усього району.

Загальний бюджет громади у 2018 році склав майже 252 млн гривень.

Минулоріч на території ОТГ реалізовано 46 проектів з різних джерел фінансування. Загалом на реконструкцію інфраструктури, благоустрій населених пунктів, покращення матеріальної бази закладів освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, ЖКГ спрямовано 65 млн гривень.

Так, наразі завершується будівництво лікарської амбулаторії в селищі Біловодськ вартістю 13,7 млн гривень. Вже отримано спеціалізований автотранспорт для сімейного лікаря.

Для дітей, позбавлених батьківського піклування, придбані три квартири на суму близько 900 тис. гривень. Розпочато будівництво дитячого будинку сімейного типу орієнтовною вартістю 9 млн гривень.

Едуард Олєйніков зазначив, що за кошти субвенції з державного бюджету та району у сумі 8,5 млн гривень відремонтовано хірургічне відділення  районної лікарні, придбано сучасне медичне обладнання, відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

За рахунок Державного фонду регіонального розвитку реалізовані два проекти на 4,6 млн гривен. Це завершення реконструкції Євсузької лікарської амбулаторії та реконструкція спортивного майданчику під створення поля зі штучним покриттям на території Біловодської опорної школи.

На конкурсний відбір для реалізації проектів у 2019 році подано ще шість.

На кошти інфраструктурної субвенції – а це 14,7 млн гривень – втілено у життя шість проектів. Серед них створення дошкільного підрозділу в Литвинівській школі, капремонт Біловодської ДЮСШ, районного краєзнавчого музею, доріг, придбання телескопічного автогідропідйомника, реконструкція двоповерхового корпусу районної лікарні для розміщення клініко-діагностичної лабораторії.

Спікер зазначив, що важливим є і участь ОТГ в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку. Так, минулоріч переможцями стали 7 із 9 поданих проектів. Загальна їх вартість склала 2,6 млн гривень при співфінансуванні з обласного, місцевого бюджетів, інших джерел.