Прес-центр18 травня 2017, 13:05

Загартованість і вправність пожежників у екстремальних умовах рятують життя, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 18 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав базу навчально-тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Луганській області. Там він взяв участь у відкритті обласних змагань з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів Головного управління.

На заході були присутні начальник Головного управління ДСНС України в Луганській області Ігор Савельєв, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій  ОДА Володимир Мирошниченко та начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов.

Збертаючись з побажаннями до спортсменів Юрій Гарбуз наголосив: «Пожежно-прикладний – це єдиний вид спорту, від якого безпосередньо залежать життя інших людей. Адже загартованість і вправність, витримка і кмітливість пожежників у екстремальних умовах рятують життя. Успіхів нашим спортсменам! Чекаємо кращих з перемогою на всеукраїнських змаганнях».

Крім того, очільник Луганщини зазначив, що це перші за останні п’ять років обласні змагання з пожежно-прикладного спорту, які зібрали понад 120 спортсменів підрозділів ГУ ДСНС з усіх міст та районів Луганщини.

Продовжив церемонію відкриття Ігор Савельєв, який привітав учасників та гостей з початком змагань та побажав усім спортивного натхнення, високих результатів та перемоги найсильнішому.

Після цього відбулось жеребкування і перші спортсмени зайняли свої позиції та приготувались підійматись по штурмовій драбині на поверхи навчальної башти. Змагання з подолання 100-метрової смуги з перешкодами та встановлення висувної драбини та сходження по ній на 3-й поверх навчальної башти викликало захоплення у вболівальників.

Слід зазначити, що після обласного етапу з кращих спортсменів буде сформовано обласну команду, яка відстоюватиме честь Луганщини на всеукраїнських змаганнях.

Обласні змагання з пожежно-прикладного спорту продовжаться й завтра, 19 травня.