Прес-центр13 липня 2018, 16:07

Захист інтересів та прав дітей у прийомних родинах – на контролі обласної влади

У рамках надання методичної допомоги щодо організації оздоровлення дітей, здійснення належного медичного, соціального та психологічного супроводу для сімей, які виховують усиновлених та прийомних дітей, служба у справах дітей облдержадміністрації та Луганське обласне відділення Міжнародної благодійної організації «СОС Дитяче Містечко» відвідали дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї Білокуракинського та Новопсковського районів.

Так, вони побували у дитячому будинку сімейного типу Ольги та Євгенія Подгайко, що живуть у смт Білокуракине.Родина виховує 10 прийомних дітей. Під час цієї зустрічі обговорено питання оздоровлення дітей, здобуття ними професійної освіти та підготовки до самостійного життя.

Подібні теми стали приводом для бесіди з прийомною сім’єю Ольги та Юрія Аксьоненко із с. Лизине. Родина піклується про двох прийомних дітей.

Крім цього, спілкуючись з керівництвом району, розглядалось питання щодо можливого створення на території Білокуракинщини патронатної сім’ї для тимчасового догляду та виховання дітей.

Також, під час відвідування прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу у смт Білолуцьк Новопсковського району, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна зустрілася з його керівництвом.

Обговорювалися питання розвитку на Новопсковщині сімейних форм виховання дітей, забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа житлом, можливості та необхідності створення малого групового будинку для дітей або центру підтримки сімей і дітей.

А також створення в Новопсковській об’єднаній територіальній громаді соціальних послуг для дітей і сімей.