Прес-центр15 березня 2017, 14:03

Захист споживчих прав – складова частина захисту прав людини

Сьогодні відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів.

 

В Україні інтереси громадян регулюються законом «Про захист прав споживачів», який був прийнятий у травні 1991 року.

 

«Сьогоднішній день – це привід для осмислення пройденого шляху і визнання нових орієнтирів, – зауважила начальник Головного управління Держпродспоживслужби України в Луганській області Ріта Холоденко. – Захист споживачів – одна з найбільш актуальних і злободенних соціально-економічних проблем для всіх країн світу».

 

 Головне управління Держпродспоживслужби України в Луганській області забезпечуються відповідні умови для реалізації громадянами конституційних прав на письмове звернення та особистий прийом.

 

За травень-грудень 2016 року до управління надійшло 135 звернень громадян, із них письмових – 33, у тому числі з Урядової «гарячої лінії» – 20. На особистому прийомі розглянуто 102 звернення.

 

З початку 2017 року зареєстровано 34 звернення громадян, із них письмових – 12, у тому числі 3 – з Урядової «гарячої лінії».

 

За звітний період поточного року сума повернутих коштів споживачам за неякісну продукцію (товари, роботи, послуги) становить 62,1 тис. грн.

 

Значне місце у структурі розгляду звернень громадян посідають скарги на неякісні послуги по виготовленню металопластикових конструкцій, меблів, скарги на неякісні послуги після гарантійного ремонту, а щодо неналежної якості непродовольчої групи товару, це – одяг, взуття, складно-побутова техніка тощо.

 

Консультацію з питань з приводу порушення прав споживача можна отримати за адресою: вул. Пивоварова, 2, м. Сєвєродонецьк, 93403; тел./факс (+38 06452) 6-80-15, також додаткова інформація є на офіційному сайті: http://dplug.com.ua.