Прес-центр17 жовтня 2017, 11:10

Заходи боротьби з карантинними бур’янами продовжено до 2020 року

Про стан проведення заходів щодо боротьби з амброзією полинолистою Луганській області на апаратній нараді доповіла начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко.

Вона повідомила, що станом на 1 січня поточного року в області амброзією полинолистою засмічено більш 18 тис. га.

Керуючись рішенням Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій на 2012-2017 роки щодо запобігання поширення карантинного бур’яну амброзії полинолистої і зменшення ризику масових захворювань населення на алергію та бронхіальну астму викликаних цвітінням амброзії, в поточному році на Луганщині посилені заходи по локалізації та ліквідації вогнищ карантинних бур'янів з залученням районних та міських органів місцевого самоврядування.

У 12 районах та трьох містах області на землях загального призначення, автошляхах, промислових майданчиках та інших землях були проведені знищувальні роботи на площі понад 3750 га, за звітами про стан проведення обробок агрохімікатами в сільськогосподарських та фермерських господарствах від бур’янів гербіцидами оброблено  402 тис. га використано 472 тис. препаратів.

Під час наради надані доручення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо подовження терміну дії до 2020 року комплексу заходів з питань запобігання поширення карантинного бур’яну амброзії полинолистої та зменшення ризику масових захворювань населення на алергію та бронхіальну астму, викликаних цвітінням цієї рослини.