Прес-центр12 травня 2020, 14:05

Захворювання на COVID-19 у медичних працівників області відсутні, – брифінг

За весь час досліджень на Луганщині лабораторно підтверджено 42 випадки захворювання на COVID-19. Протягом останніх декількох діб нових випадків в області не фіксується.

Про це повідомив заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 12 травня.

Загалом одужали 15 осіб, ще 3 готуються до виписки. На лікуванні перебувають 27 осіб. З них 10 – на стаціонарному (у Лисичанську, Рубіжному та Старобільську), 17 – на амбулаторному (у Рубіжному, Лисичанську та Новопскові).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 4,35 %.

Протестовано на коронавірус 252 хворих на пневмонію.

Крім того, усі особи, які перетинали державний кордон, перебували на самоізоляції або обсервації. На сьогодні таких осіб 220. На сьому та тринадцяту/чотирнадцяту добу їх досліджують швидкими тестами. У двох з них експрес-результати були позитивні, що пізніше підтверджено ПЛР дослідженням.

Із числа усіх хворих на COVID-19 на Луганщині 6 осіб приїхали з інших держав, 28 – контактували з хворими.

За словами Володимира Жданова, у переважній більшості це родинні зв’язки. Так, по одному випадку COVID-19 лабораторно підтвердився у 9 контактів, по другому – у 12, по третьому – у 2. Ще 5 випадків – із числа хворих на пневмонію. Ці дослідження проводилися ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України». Тестування по першим трьом виявленим у Луганській області випадкам проходило в Києві.

На сьогодні в області проведено 894 ПЛР дослідження по 734 особах. Крім того, кожні 5 днів організовано тестування медичних працівників, які надають допомогу хворим на коронавірус. Декілька разів проводиться тестування хворих. Жоден медичний працівник не інфікований.

Всі дослідження методом ПЛР, які проводяться цим лабораторним центром, є безкоштовними. За добу може проводитися по 60-70 досліджень.

Зараз там у наявності 362 комплекти ПЛР-тестів, розрахованих на 34752 дослідження. Реактивів – на 84000 досліджень.