Прес-центр7 лютого 2022, 09:02

Заклади охорони здоров’я Луганщини уклали 33 договори за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України

З січня почала діяти Програма медичних гарантій-2022. Основні її напрями не змінились. Як прокоментував директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Юрій Стогнієв, так само, як і в минулих роках до переліку безоплатних медичних послуг включено:

первинну допомогу — послуги у сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів;

спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу — послуги в лікарнях, наприклад, операції та перебування у стаціонарі; 

екстрену медичну допомогу  — виклик швидкої 103;

паліативну допомогу та медичну реабілітацію;

ведення вагітності та пологи;

програму «Доступні ліки» та програму відшкодування інсулінів.  

Загалом Програма медичних гарантій на 2022 рік включає 38 пакетів медичних послуг (https://contracting.nszu.gov.ua/vimogi-pmg-2022). За кожним з цих пакетів передбачено певний обсяг медичної допомоги, яку лікарня має надати пацієнту безоплатно.

За словами Юрія Стогнієва, станом на 3 лютого 2022 року 27 закладів охорони здоров’я області уклали 33 договори за 39 пакетами про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України на суму 845 590,165 тис. грн, а саме:

Первинна:

23 заклади охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу населенню, уклали 29 договорів з НСЗУ на суму 396 326,228 тис. грн за пакетами «Первинна медична допомога», «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,    «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги».

Вторинна:

2 заклади, що надають вторинну медичну допомогу: КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради, КНП «Міська стоматологічна поліклініка» Сєвєродонецької міської ради, підписали договори за 3 пакетами на суму 166 977,961 тис. грн.

Третинна:

2 обласних заклади, що надають третинну медичну допомогу: КНП ЛОР «Луганський регiональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», КНП ЛОР «Старобільська обласна фізіотерапевтична лікарня» уклали договори за 4 пакетами надання медичної допомоги  на суму 282 285,976 тис. грн.

Директор Департаменту охорони здоров’я також зазначив, що 36 закладів очікують на підписання договорів за 302 пропозиціями надання медичних послуг.