Прес-центр28 жовтня 2019, 15:10

Заклади освіти Луганщини відзначено на міжнародних виставках у Києві

Минулого тижня Києві відбулась XI Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Х Міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu».

У виставці взяли участь Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганський ОІППО, 3 методкабінети (м. Рубіжне, м. Сєвєродонецьк Кремінського району), 64 заклади освіти області – усього 69 учасників.

Інноваційні досягнення на виставці продемонстрували освітяни 3 міст і 12 районів Луганщини.

У рамках виставкових заходів педагоги Луганської області гідно представили авторські ідеї і практичні напрацювання щодо інноваційного розвитку національної системи освіти.

За ініціативи та організації Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 22 жовтня 2019 року був проведений круглий стіл «Технологія використання електронного освітнього ігрового ресурсу Multimind в освітньому процесі початкової школи» для науково-педагогічних працівників, керівників і педагогів закладів освіти, працівників обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

У межах конкурсної програми виставки «Інноватика в сучасній освіті» за тематичними номінаціями 8 закладів освіти Луганської області були заслужено відзначені медалями. У колекції нашого регіону – 6 золотих, 1 срібна та 1 бронзова нагороди.

Так, у номінації «Інновації у формуванні та розвитку педагогічної майстерності в умовах вимог Нової української школи» золотою медаллю нагороджено Луганський ОІППО, Попаснянську ЗОШ I–III ступенів № 21. У номінації «Інноваційна діяльність закладів освіти – ресурс забезпечення якості освіти» золоту медаль отримала Старобільська гімназія. У номінації «Упровадження інноваційних підходів, методів і форм при викладанні предметів природничо-математичного циклу» «золотом» відзначено Золотівську багатопрофільну гімназію, «сріблом» –Лисичанська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 7. У номінації «Розробка та впровадження інноваційних засобів навчання, проєктів, програм і рішень у закладах освіти» золоту медаль отримали Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Валуйська ЗОШ № 1 І–ІІІ ступенів; бронзову медаль – Лисичанський багатопрофільний ліцей.

Професійну (професійно-технічну) освіту Луганської області презентувала делегація з 33 осіб.

За результатами виставки золоті медалі отримали:  Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Луганській області в номінації «Упровадження інноваційних методів і форм при викладанні предметів природничо-математичного циклу»; Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей у номінації «Розробка та впровадження інноваційних засобів навчання, проєктів, програм і рішень у закладах освіти»; Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС у Луганській області у номінації «Конкурентоздатний фахівець – сучасна стратегія закладу професійної (професійно-технічної) освіти».

Срібною медаллю нагороджено ДНЗ «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей» у номінації «Конкурентоздатний фахівець – сучасна стратегія закладу професійної (професійно-технічної) освіти».

Бронзові медалі отримали: Новоайдарський професійний аграрний ліцей у номінації «Розробка та впровадження інноваційних засобів навчання, проєктів, програм і рішень у закладах освіти»; Золотівський професійний ліцей у номінації «Розробка та впровадження інноваційних засобів навчання, проектів, програм і рішень у закладах освіти»; Старобільський професійний ліцей у номінації «Розробка та впровадження інноваційних засобів навчання, проєктів, програм і рішень у закладах освіти».