Прес-центр19 вересня 2022, 08:09

Замість відновлення – фонд орендного житла так званої «лнр», до «народної міліції» не йдуть навіть безробітні, бо знають, що звідти на фронт

На відновлення зруйнованої інфраструктури в захоплених містах окупаційна влада відводила собі різні строки – від тижня до двох місяців, але не спромоглася.

Вже майже жовтень, а населені пункти без світла та газу, подекуди із водою на перших поверхах.

Із відбудовою житла ще важче. Якщо у Маріуполі хоча б намагалися звести показову багатоповерхівку, то тепер на порядку денному – фонд орендного житла на Донбасі. Саме таке рішення запропонували в держдумі рф для вирішення житлового питання, зокрема, й на Луганщині. Розбила армія рф житло? Орендуй! Тим більше, твоє бажання орендувати закріплять на законодавчому рівні.

Тільки от за які кошти? Хоча – ні. Робота в так званій «лнр» є завжди. Але лише така, куди відмовляються йти навіть безробітні.

Зокрема, на Біловодщині оголошено новий набір до «підрозділів мвс». Після значних втрат у боях, співробітники, які вижили, дезертирували або втекли на територію рф.

Такі набори вже по кілька разів оголошували майже у всіх громадах Луганщини. Поступово вакантними виявляються навіть керівні посади. Туди навіть підвищити нікого – люди гинуть масово.

На допомогу їм поспішає «еліта». Зокрема, із тамбова їдуть 400 осіб, які відбувають покарання за кримінальні злочини. Зимове екіпірування відсутнє – вирішити це питання доручено громадським організаціям афганців шляхом збору грошей з населення.

Тим часом, протягом 18 вересня підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Весела Долина та Бахмут.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 21 удар – підтверджено ураження 16 районів зосередження живої сили противника та опорних пунктів і 5 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська і артилерія завдали вогневого впливу по понад 14 об’єктах противника. Зокрема, влучили по 6 пунктах управління, 3 опорних пунктах і районах зосередження особового складу та військової техніки.

Ворог здійснив обстріли населених пунктів із танків, мінометів та артилерії:

- на Краматорському напрямку: Святогірськ, Райгородок, Серебрянка, Білогорівка, Крива Лука, Пискунівка, Озерне, Григорівка;
- на Бахмутському напрямку: Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Нью-Йорк, Юр’ївка, Розівка, Зайцеве, Миколаївка, Яковлівка, Майорськ.