Прес-центр9 червня 2021, 10:06

Заправні станції повинні стати безпечними як для людей, так і для довкілля – Олексій Смирнов на засіданні робочої групи

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов 8 червня провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

На засіданні підведено підсумки виконання завдань, встановлених рішеннями засідання робочої групи, та розглянуто проблемні питання у сфері торгівлі пальним.

«Завдання полягає не в закритті чи ліквідації АЗС, а в переведенні їх в легальне поле. Спільними зусиллями необхідно зробити так, щоб вони не порушували законодавство. Заправні станції повинні стати безпечними як для людей, так і для довкілля. Дії контролюючих органів повинні бути чітко спрямовані на досягнення поставлених цілей, а не перетворюватись в інструмент збільшення статистичних показників та не повинні паралізували роботу легальних суб’єктів підприємницької діяльності», – зазначив Олексій Смирнов.

В рамках реалізації завдань з початку року в Луганській області було перевірено 656 об’єктів та місць зберігання пального, виявлено більш 4700 порушень, складено 168 протоколів про адмінправопорушення, видано 160 приписів про усунення порушень, вилучено з незаконного обігу понад 342 тони пального на суму 10,3 млн гривень, обладнання на суму 750 тис. гривень, нараховано штрафних санкцій на суму 970 тис. гривень.

Наприкінці, Олексій Смирнов навів приклад Донецької області, де більше року працює мобільний додаток, який сприяє виявленню фактів порушень законодавства про працю та у сфері легалізації підакцизної групи товарів, та запропонував перейняти цей досвід.

Також, він зазначив, що робота з впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів триває, моніторинг ситуації щодо припинення діяльності нелегальних автозаправочних станцій та газозаправних пунктів і викриття нових нелегальних місць торгівлі пальним в області продовжується.