Прес-центр14 травня 2018, 11:05

Запропоновано всеукраїнські змагання державних прикордонників провести на Луганщині

Днями на Луганщину завітала делегація спортивного комітету Прикордонних військ України.

До її складу увійшли 13 спортсменів та голова Спортивного комітету, Заслужений працівник фізичної культури  і спорту України  Микола Подоляк.

Під час перебування у обласному фізкультурному центрі «Олімп», що у місті Кремінна, поважні гості зустрілися з колегами Луганської області. Зокрема, з призерами XVII Всесвітньої літньої гімназіади з боротьби греко-римської – чемпіоном Гімназіади Святославом Калашников та бронзовим призером змагань Микитою Політаєвим.

Також делегація відвідала обласні змагання з легкоатлетичного чотириборства, а потім подивились тренування боксерів і важкоатлетів.

У рамках робочої поїздки спортсмени завітали в облдержадміністрацію, де відбулася зустріч з заступниками голови облдержадміністрації Юрієм Клименко та Ольгою Лішик.

Юрій Клименко зазначив, що приїзд спортивної делегації є важливий для юних луганчан. «Діти наживо побачили олімпійських чемпіонів та призерів, мали можливість поспілкуватись з вами, отримати цінні для себе поради. І це чудово. Ви робите важливу справу, тим самим показуючи, що Луганщину підтримує вся країна», – сказав він.

Також гостей привітав начальник управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антон Волохов. Він подякував спортсменам за їх важливу роботу та за те, що вони власним прикладом надихають підростаюче покоління на нові спортивні звершення.

У свою чергу, голова Спортивного комітету, Заслужений працівник фізичної культури  і спорту України Микола Подоляк розповів про спортивні досягнення спортсменів-прикордонників та їх роботу.  Він зазначив, що мета поїздки делегації до Східної України – миротворча.

«Спорт завжди об’єднував людей і був посланцем миру. Основна місія спортсмена – прославляти свою державу та бути прикладом для наслідування. І наші прикордонники з цим гідно впорюються», –  сказав Микола Подоляк. Він додав, що за час існування підрозділу у національну скарбницю спортивних досягнень принесено 30 олімпійських медалей та понад 500 медалей з чемпіонатів і першостей світу й Європи.

Під час спілкування спортсмени поділились своїми враженнями від спортивної Луганщини.

Також було запропоновано провести всеукраїнські змагання державних прикордонників на Луганщині.

Довідково.

До складу делегації увійшли:

Єлизавета Бризгіна – луганчанка, бронзова призерка ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні з легкої атлетики, багаторазова чемпіонка та срібний призер чемпіонатів Європи;
Олександр Симоненко – срібний призер Олімпійських ігор, багаторазовий чемпіон світу та Європи з велоспорту;
Олександр Сердюк – бронзовий призер Олімпійських ігор, чемпіон світу та Європи зі стрільби з лука;
Наталія Бурдейна – срібна призерка Олімпійських ігор, чемпіонка світу та Європи зі стрільби з лука;
Катерина Дубровіна – срібна призерка Олімпійських ігор, призерка чемпіонату світу та Європи зі стрільби з лука;
Христина Стуй – бронзова призерка Олімпійських ігор, бронзова призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи з легкої атлетики;
Олександр Хижняк – чемпіон світу та Європи з боксу, кращий боксер чемпіонату світу 2017 року;
Анатолій Жураківський – чемпіон світу та Європи з рукопашного бою;
Віктор Вихрест – Заслужений майстер спорту України з боксу, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України у категорії понад 91 кг;
Дмитро Мицак – майстер спорту України з гірськолижного спорту, багаторазовий чемпіон України, учасник ХХІІ зимових Олімпійських ігор (наймолодший учасник змагань);
Ярослав Самофалов – майстер спорту України міжнародного класу з боксу, бронзовий призер першості Європи, бронзовий призер Перших Європейських ігор;
Тетяна Дорохова – неодноразова чемпіонка, призерка чемпіонатів світу та Європи зі стрільби з лука;
Євген Хотінь – майстер спорту України міжнародного класу з рукопашного бою, багаторазовий чемпіон Європи.