Прес-центр21 вересня 2017, 09:09

Запрошуємо жителів області взяти участь у літературному конкурсі «Кальміюс»

Триває другий східноукраїнський регіональний конкурс літературної творчості «Кальміюс».

Започаткований лише минулого року на волонтерських засадах, «Кальміюс» об’єднав понад дві тисячі україномовних літераторів з п’яти областей України. До того ж, значна частина робіт надійшла з тимчасово окупованих територій.

Метою конкурсу є активізація творчих зусиль та діалогу між громадами зазначених областей, інтеграція Сходу України у загальноукраїнський культурний простір, виявлення та підтримка літературно обдарованих українців. Конкурс сприятиме й налагодженню культурної співпраці з іншими країнами.

Взяти участь у ньому можуть жителі Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей віком від 16 до 60 років, у тому числі внутрішньо переміщені особи.

Роботи приймаються до 15 жовтня поточного року за такими номінаціями: «Поезія для дорослих», «Проза для дорослих», «Поезія та проза» для дітей і підлітків, «Драматургія» для дітей та дорослих, «Публіцистика».

У конкурсі братимуть участь тільки оригінальні твори українською мовою в електронному варіанті, які раніше не друкувалися та права на які не передані іншим особам.

Учасник має право представити на розгляд по одній творчій роботі у кожній з номінацій.

Переможці визначаться 11 листопада. У разі високої художньої вартості поданих творів тексти будуть підтримані друком у літературно-мистецькому часописі.

Оголошення результатів відбудеться до 15 листопада на офіційній церемонії нагородження переможців, а також на веб-сторінці конкурсу у Фейсбук.

Лауреати «Кальміюсу» отримають цінні призи від видавництв-партнерів.

Роботи з поміткою «Кальміюс» слід надсилати організаторам конкурсу на

e-mail: kalmiusukraine@gmail.com

Контакти організаторів:

Офіційна сторінка у мережі Інтернет: http://liberiliberati.org/

Сторінка на Фейсбуці: https://www.facebook.com/kalmiusukraine/

Оксана Проселкова 0996197730: https://www.facebook.com/proselkova.o.a

Максим Потапчук 0991405029: https://www.facebook.com/MaksymPotapchuk