Прес-центр18 cічня 2017, 17:01

Запрошуємо жителів області взяти участь у заходах до Дня Соборності України

З нагоди відзначення Дня Соборності України в районах та містах Луганщини відбудуться урочисті заходи.

Напередодні державного свята 20 січня об 11:00 в Луганській облдержадміністрації заплановано проведення обласних урочистостей, в яких братимуть участь керівництво області, народні депутати України, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, військовослужбовці, представники місцевих осередків політичних партій та громадських організацій, активісти ветеранського руху.

Основні заходи будуть розгорнуті 22 січня у місті Сватове. Вони розпочнуться о 10:00 покладанням квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку та продовжаться в «Народному домі «Сватова-Лучка», де за участю керівництва області, представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості регіону пройдуть урочисті збори.

Крім того, протягом січня відбудеться низка патріотичних культурно-просвітницькі, молодіжних  та освітніх заходів.

У районах і містах проходитимуть обласні акції «Разом ми – сила!», мережевий проект обміну стримами «STREAMительно объединяемся» та «Патріотичний смаколик».

19-20 січня в Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького, що у Старобільську, працюватиме інформаційно-книжкова виставка «Об’єднаймося, брати мої, від Сяну до Дону» та дискусійний майданчик «День Соборності України у дзеркалі історії».

У Луганському обласному краєзнавчому музеї (м. Старобільськ) 20 січня урочисто відкриється стаціонарна виставка «Навіки разом».

Також з 21 до 24 січня в обласному краєзнавчому музеї відбудуться мультимедійні екскурси «Суверенна моя Україна» та засідання «круглих столів» під гаслом «Діти єднають Україну» для керівників навчальних закладів області.

У приміщенні рубіжанського Палацу культури 20 січня буде проведено обласну інтелектуально-пізнавальну вікторину для молоді «Я знаю свою Батьківщину».