Прес-центр18 вересня 2018, 17:09

Запровадження віддалених робочих місць та веб-сервісів наближають пенсійні послуги до громадян

У Луганській області функціонують 36 віддалених робочих місць фахівців Пенсійного фонду з надання послуг із пенсійного забезпечення, з яких 18 – створено у 2018 році. Про це повідомила керівник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова під час апаратної наради облдержадміністрації.

«Одним з пріоритетних напрямків роботи органів фонду в Луганській області на 2018 рік залишається організація наближення пенсійних послуг до громадян – створення сервісних центрів і віддалених робочих місць фахівців фонду в об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адміністративних послуг, сільських та селищних радах тощо, – зазначила Ольга Шарунова. – Це дозволить мешканцям, особливо літнім людям та інвалідам, які не мають змоги самостійно відвідувати райцентри, отримувати пенсійні послуги безпосередньо за місцем їх проживання».

За її словами, на Луганщині пенсійні послуги надаються на 22 віддалених робочих місцях, 13 агентських пунктах та 1 віддаленому клієнтському робочому місці. Загальна чисельність пенсіонерів в зоні обслуговування складає 159,3 тис., що становить 52% від усіх пенсіонерів області.

«Враховуючи найбільшу чисельність пенсіонерів на територіях Біловодського та Марківського районів, напружену ситуацію на лінії зіткнення у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, залишається потреба створення додаткових віддалених робочих місць для працівників Пенсійного фонду саме у зазначених районах», – сказала керівник ГУ ПФ в Луганській області.

З метою наближення пенсійних послуг до мешканців області керівництвом головного управління здійснюються виїзні прийоми громадян, у тому числі до населених пунктів, що знаходяться на лінії зіткнення. Станом на 01 вересня 2018 року проведено 22 виїзних прийоми, на яких прийнято 263 особи, (у т.ч. на лінії зіткнення – 11, роз’яснення надано 136 громадянам). У населених пунктах на лінії зіткнення начальником головного управління проведено 3 зустрічі з населенням (у с. Мостках, м. Золотому та в с. Кримському), на яких були присутні 275 громадян.

Пенсійний фонд України та його територіальні  органи продовжують роботу, спрямовану на розвиток інформаційних технологій і підвищення рівня автоматизації основних функціональних процесів.

Зміни у формах звітності по ЄСВ, які набрали чинності з вересня 2018 року та якими передбачено зазначення професій і посад працівників, дозволили  впроваджувати нові технології обліку трудових відносин.

Як зазначила Ольга Шарунова, в області послугами веб-порталу користуються більш, ніж 50 тис. осіб, від яких надійшло понад 300 заяв з різних питань.

Оновлений портал дає можливість самостійно зареєструватися на веб-порталі за допомогою електронного цифрового підпису, без звернення до органів фонду.

З червня 2018 року впроваджено нові онлайн-сервіси: послуги смс-інформування пенсіонерів і застрахованих осіб та отримання онлайн-довідок через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг.