Прес-центр29 серпня 2019, 14:08

Запроваджено технологію призначення пенсії «в один дотик»

Про впровадження технології призначення пенсії «в один дотик» розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що у 2019 році активно впроваджується єдиний стандарт обслуговування громадян в ПФУ. Майже всі зали обслуговування та очікування відремонтовані та приймають громадян в поліпшених умовах.

Крім того, люди стали частіше користатися порталом електронних послуг ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/).  

Ольга Шарунова пояснила, як саме користуватися особистим кабінетом, підписатися на смс-інформування, перевірити, чи спрямовані страхові внески до пенсійного фонду, стаж роботи, чи відбувся перерахунок пенсії, роздрукувати довідку с QR-кодом тощо.

За її словами, це має значно заощадити час громадянам, які звертаються на призначенням пенсії. Завдяки впровадженій послузі копії документів, необхідних при оформленні пенсії, можна відправити до органів ПФУ в онлайн-режимі, минаючи черги. Для цього необхідно мати лише електронний цифровий підпис та доступ до Інтернет мережі. Тож, при призначенні пенсії до органів ПФУ необхідно прийти лише один раз – для ідентифікації.

На цей час на Луганщині вже понад 20 осіб звернулися для отримання та перерахунку пенсії через портал електронних послуг.