Прес-центр10 cічня 2019, 17:01

Засідання Рад регіонального розвитку проходять у районах області

 

Протягом грудня 2018 року відбулося 12 засідань районних Рад регіонального розвитку в Луганській області, за підсумками яких були надані доручення сільським та селищним радам розробити власні плани розвитку територій. Наразі тривають громадські обговорення перспективних планів розвитку, і кожна територія має визначити свої конкурентні переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх мапах у найближчі три роки з’являться пріоритетні об’єкти – маркери розвитку.

Так, 9 січня в селі Піски Новопсковського району відбулося громадське обговорення перспективних планів розвитку Пісківської сільської ради та перспективних планів розвитку району на 2019-2021 роки. У заході взяли участь керівництво села та району, депутати, приватні підприємці, представники освіти, культури та активна громадськість села.

«Пріоритетним напрямом в роботі райдержадміністрації є люди, їхнє життя і здоров’я, їхній соціальний захист, побут. Не менш важливим є відновлення доріг, впровадження нової української школи в нашу освітню сферу. Ми не будемо озиратися назад, а рухатимемося вперед, і розвиток нашої території залежить виключно від нас, людей, які живуть в районі», – зауважила голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева.

Пісківський сільський голова Олександр Бугаєвський під час заходу відзвітував про діяльність ради за минулий рік та про перспективи розвитку території на наступний рік.

Нагадаємо, 12 листопада 2018 року в місті Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка, за участі керівництва країни, областей, районів та ОТГ відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку. На Раді регіонального розвитку Петро Порошенко поставив регіональним лідерам завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад. Також Президентом України було  дано доручення провести Ради регіонального розвитку на місцях. 30 листопада 2018 року підтримуючи ініціативу Президента України виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів обласну Раду регіонального розвитку на якій представив звіт про розвиток Луганської області за 2014-2018 роки, а також представив план розвитку території Луганщини на 2019-2021 роки, який має стати частиною ініційованого Президентом єдиного плану розвитку України.