Прес-центр7 жовтня 2020, 20:10

Заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко обговорив із журналістами питання захисту та розвитку інформсфери Луганщини

Із робочою поїздкою Луганську область відвідав заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

«Інформаційна війна – це єдина війна, яку ми програємо вщент. Тому вкрай необхідно визначити чітку державну стратегію протидії російській пропаганді. Це має бути комплекс заходів, починаючи від технічної протидії ворожому сигналу, до створення якісного спеціалізованого контенту», - зазначив очільник області Сергій Гайдай під час зустрічі із заступником міністра.

Тарас Шевченко, у свою чергу, зупинився на стратегічних питаннях над якими наразі працює МКІП та пообіцяв підтримку у питаннях виділення радіочастотного ресурсу для місцевих мовників, захисту інформаційного простору та інформаційної реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Розмову про захисту та розвиток медіа-сфери Луганщини Тарас Шевченко продовжив із керівниками провідних ЗМІ регіону. Зокрема, обговорили закон про медіа, який наразі розглядається Верховною Радою України, державну підтримку локальних ЗМІ на Сході України, взаємовідносини з Укрпоштою, розвиток місцевого телерадіомовлення. Порушили журналісти й питання запровадження спеціального медіа-проєкту, розрахованого на людей, які перетинають КПВВ, а також проблему відсутності дитячої преси.

В рамках ознайомлення з інформаційною інфраструктурою Луганської області Тарас Шевченко відвідав радіотелевізійну передавальну станцію у Новоайдарському районі, а також побував на провідних телеканалах: філії НСТУ «UA: Донбас» та НТРК «ІРТА».

Також він передав книжки від Державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору України" для бібліотек Луганщини.