Прес-центр16 липня 2021, 16:07

Заступник МЗС Республіки Польща Марцін Пшидач пообіцяв залучити польських інвесторів до Луганщини

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов зустрівся з польською делегацією на чолі з заступником Міністра закордонних справ Республіки Польща Марціном Пшидачем.

У вітальному слові перший заступник голови ОДА подякував членам делегації за візит та економічну та політичну підтримку України та Луганщини зокрема. Він навів низку міжнародних проєктів, що реалізуються в області, де залучені кошти Польщі. Так, уряд партнерської країни профінансував один із пріоритетних напрямів діяльності ПРООН у Східній Україні, а саме: створення робочих місць та джерел для заробітку серед переселенців та громад, які найбільше постраждали від конфлікту. Так, протягом 2015-2020 років за допомоги ПРООН було реалізовано три проєкти. Загальний обсяг фінансування склав майже 3,2 млн євро.

У свою чергу Марціан Пшидач зазначив, що уряд та народ Польщі підтримують територіальну цілісність, незалежність та європейський шлях розвитку нашої країни. Разом із тим, він наголосив на необхідності відбудови безпекової системи Луганщини, аби протидіяти зовнішній збройній агресії. Також він сказав, що Луганщина потребує інвестицій у переважну більшість галузей економіки регіону. Він відзначив, що області потрібно знайти контрагентів у Польщі, які б презентували Луганщину для бізнесу. Для цього він запропонував тури Луганською областю для імовірних польських інвесторів.

Також цього дня делегація Республіки Польща відвідала наших захисників, які тримають східні рубежі усієї Європи.