Прес-центр25 травня 2017, 11:05

Затверджено план заходів з підготовки до наступного опалювального сезону

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації затверджено План організаційних заходів і склад обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

Зокрема, заплановано проведення ряду ремонтів та створення необхідних запасів матеріально-технічних ресурсів.

До 1 серпня райдержадміністраціям, виконкомам міських рад обласного значення слід розробити та погодити з підрозділами ДСНС оперативні плани спільних дій, спрямованих на ймовірну ліквідацію аварій систем тепло-, водо-, електро- та газопостачання всіх форм власності.

До 25 вересня – забезпечити готовність автономних та аварійних джерел енергозабезпечення, привести в належний технічний стан житлового фонду, виконати планові роботи з перевірки димових та вентиляційних каналів, щільності інженерних вводів у багатоповерхівках та ін.

Також до цього терміну необхідно підготувати спеціалізовану техніку для прибирання снігу та обробки автошляхівсумішами проти ожеледиці, організувати роботи з промивки трубопроводів, гідравлічних випробувань теплових мереж та внутрішньо будинкових систем опалення.

Затверджений план організаційних заходів включає реалізацію заходів щодо скорочення споживання енергоносіїв в опалювальний період шляхом  впровадження альтернативних видів палива та нетрадиційних джерел енергії,  укладання договорівз тепло- та газопостачальними підприємствами, роботу з запобігання нещасних випадків під час використання природного газу у побуті.

Відповідальним за виконання заходів до 15 жовтня слід надати до Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації інформації про стан підготовки  об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період.