Прес-центр12 березня 2020, 12:03

Затверджено план запобіжних заходів із попередження занесення і поширення коронавірусу на території Луганщини

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  затвердила план запобіжних заходів відносно попередження занесення і поширення на території Луганщини гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

«В області не зафіксованого жодного випадку підозри на коронавірус. Проте ми готові до проведення обсерваційних заходів. Ми вже визначили базовий заклад – профілакторій «Привілля» ПАТ «Лисичанськвугілля», перевірили його та облаштовуємо приміщення усім необхідним. Для додаткового ізолювання контактних осіб в інших медичних закладах обладнані палати ще на 195 койкомісць. У другій половині березня  від МОЗу надійдуть швидкі тести на коронавірус. Разом з тим, подані заявки на усі необхідні медичні препарати та матеріали. Ми забезпечимо гідні умови у разі обсервації осіб, які контактували з хворими», – прокоментував ситуацію голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Слід відзначити, профілакторій «Привілля» може прийняти 70 осіб одночасно – як по одній людині у кімнаті, так і цілими сім’ями. Не менш важливо й те, що система водовідведення цього закладу відповідає нормам інфекційних відділень.

Сергій Гайдай повідомив, що облдержадміністрація виконує всі рішення, прийняті на учорашньому засіданні Кабінету Міністрів України.

Це стосується введення обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, за винятком заходів державної необхідності. Щодо спортивних змагань, то їх проведення можливе з дозволу міжнародних організацій, але без глядачів.

«Важливо, щоб кожна територія області належно вжила усі ці заходи. Це стосується й уведення карантину в навчальних закладах. Ми повинні максимально захистити Луганщину від поширення коронавірусу COVID-19. Це здоров’я та життя людей! Закликаю належно ставитися до виконання всіх запобіжних заходів», – наголосив він.