Прес-центр8 червня 2017, 09:06

Завдяки зусиллям облдержадміністрації у Лисичанську відновлено водопостачання

Для нормалізації ситуації у Лисичанську, де 30 тис. населення майже два тижні перебували без води, у середу на вечірній нараді в Луганській облдержадміністрації прийняли низку важливих рішень, завдяки яким сьогодні о другій годині відновлено централізоване водопостачання у місті.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, міській голова Лисичанська Сергій Шилін, директор КСП «Лисичанськводоканал» Євген Лисенко, представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», Департаменту житлово-комунального господарства, Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження.

Нагадаємо, що загальна сума боргу підприємством «Лисичанськводоканал» перед ТОВ «ЛЕО» за спожиту електроенергію складає 154 млн грн, з них 24 млн грн – штрафні санкції. Тому на початку минулого тижня ТОВ «ЛЕО» відключило ряд об’єктів міського водоканалу від електропостачання, що призвело до зупинки централізованої подачі води до декількох районів Лисичанська.

За підсумками наради в ОДА міський голова Сергій Шилін буде ініціювати проведення позачергової сесії міськради, яка відбудеться у п’ятницю, 9 червня. На ній депутати повинні будуть прийняти рішення щодо виділення 1 млн грн для погашення КСП «Лисичанськводоканал» частини заборгованості перед ТОВ «ЛЕО».

А підприємство «Лисичанськводоканал» зобов’язалося щоденно перераховувати порядку 30-40 тис. грн ТОВ «ЛЕО» з суми надходжень за сплату населенням послуг щодо водопостачання та водовідведення.

Також, як зазначив директор Департаменту ЖКГ Віталій Сурай, на минулому тижні регіональна комісія з питань ТЕБ і ЧС для врегулювання заборгованості за спожиту електроенергію узгодила тарифну різницю для КСП «Лисичанськводоканал» у сумі майже 13 млн грн, що дозволить підприємству зменшити загальну заборгованість. Відповідний договір до ТОВ «ЛЕО» міська влада, згідно із зобов’язанням, повинна передати до п’ятниці.

Ще 2 млн грн буде виділено за ініціативи голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з обласного бюджету для прискорення вирішення Лисичанською міською радою проблеми з погашення боргу КСП «Лисичанськводоканал» перед ТОВ «ЛЕО» і скорішого відновлення централізованого водопостачання жителям Лисичанська.

Також у подальшому робоча група буде надавати допомогу з мінімізації технічних витрат підприємства «Лисичанськводоканал» щодо зниження енергоємності об’єктів, налагодження економічного балансу, зменшення втрат у процесі водопостачання.