Прес-центр4 жовтня 2019, 16:10

Завершено Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь

У другий день форуму в Житомирі відбулося пленарне засідання, під час якого виступили президенти обох країн – Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко.

У заході взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

«Ми дякуємо Білорусі й особисто пану Президенту за те, що в умовах російської агресії проти нашої держави українсько-білоруський кордон залишається кордоном миру та співпраці. Ми високо цінуємо це. Так само, як і надання Республікою Білорусь майданчика для перемовин Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на нашому українському Донбасі», – підкреслив Володимир Зеленський.

Він заявив, що Білорусь залишається для України надійним партнером, який допомагає досягти миру на українській території.

Глава держави висловився за регулярне проведення такого українсько-білоруського форуму з метою зміцнення партнерства між двома країнами в усіх сферах – не тільки на рівні двох столиць, а й на рівні областей та окремих підприємств.

По завершенні виступів президентів відбулася церемонія підписання двосторонніх угод про співробітництво регіонів України та Республіки Білорусь.