Прес-центр15 червня 2018, 15:06

Збереження міжконфесійного миру на Луганщині: Юрій Гарбуз привітав мусульман зі святом Ураза-байрам

Сьогодні, 15 червня, в Ісламському культурному центрі, який діє у м. Сєвєродонецьку, відбулося свято Ураза-байрам на честь завершення посту місяця Рамадану. Відзначити один із головних днів ісламського календаря зібралися члени мусульманської спільноти Луганщини та, за традицією цього свята, запрошені гості інших віросповідань.

Захід відвідав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Також привітати мусульман Луганщини завітали начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук та заступник начальника управління – начальник відділу у справах національностей та релігій Олександр Козенко.

«Луганщина п’ятий рік розірвана навпіл і потерпає від війни, яка є наслідком геополітичних процесів. Між нами немає жодних міжетнічних чи міжконфесійних протиріч. І не дай Боже, щоби ця струна натягнулася. Найважливіше побажання сьогодні – це побажання миру», – привітав присутніх очільник області.

Багато прихожан мусульманської громади є студентами Луганського державного медичного університету, що був переміщений до Рубіжного. Зусиллями облдержадміністрації та адміністрації вишу було укріплено матеріально-технічну базу закладу та створено умови для навчання у тому числі й іноземних студентів.

Голова мусульманської громади «Бісмілля» імам Темур Берідзе після спільної молитви звернувся до вірян з проповіддю, у якій закликав до милосердя, довіри, служіння Аллаху і людям.

Довідково. На підконтрольній українській владі території Луганської області діють 284 релігійні організації 45-ти конфесій та віросповідних напрямів.

Нагадаємо, 2 червня у м. Сєвєродонецьку відбувся Перший обласний молитовний сніданок за участі духовних керівників обласних об’єднань/ управлінь релігійних організацій та окремих спільнот віруючих Луганської області, представників влади, громадськості та бізнесу.