Прес-центр10 cічня 2019, 13:01

Збільшені виплати за січень військовослужбовці отримають в лютому

Підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців буде здійснено за рахунок збільшення його додаткових видів, зокрема, надбавки за особливості проходження служби та щомісячної винагороди (премії).

У 2019 році встановлено мінімальний розмір надбавки за особливості проходження служби – 65 % від посадового окладу, окладу за військове звання та надбавки за вислугу років усім категоріям особового складу. Окремим категоріям військовослужбовців, в залежності від особливостей проходження ними військової служби, розмір зазначеної надбавки збільшується до 100 відсотків.

Також збільшено розмір щомісячної премії військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, морській піхоті, у складі екіпажів надводних кораблів (суден, катерів). Водночас підвищення не стосуватиметься військовослужбовців, які проходять службу на посадах в штабах зазначених військових угруповань та підрозділах забезпечення.

Згідно з чинними правилами нарахування грошового забезпечення його виплата здійснюється в поточному місяці за минулий, виплати у збільшеному розмірі за січень 2019 року військовослужбовці отримають вже в лютому 2019 року.

Відповідно, грошове забезпечення в збільшених розмірах за грудень 2019 року військовослужбовці отримають в січні 2020 року. Тобто, усі військові отримають за повний 2019 рік 12 збільшених розмірів грошового забезпечення.

Для прикладу, середній розмір грошового забезпечення в 2019 році контрактника Сухопутних військ становитиме 11,3 тис. гривень, а молодшого офіцера – 15,9 тис. гривень.

Також у цьому році передбачається забезпечення виплати винагороди за участь в операції Об’єднаних сил в розмірах: 10 тис. гривень за місяць – на 1-й лінії оборони на глибину ротних опорних пунктів та 4,5 тис. гривень за місяць – в інших районах проведення ООС.

Крім того, передбачається забезпечити виплату одноразових додаткових видів грошового забезпечення (допомоги на оздоровлення, при звільненні, за підписання першого контракту тощо) у розмірах, передбачених чинними нормативними документами. Також буде проведено індексацію доходів військовослужбовців в розмірах, передбачених чинними нормативними документами, та збережено збільшені розміри виплат військовослужбовцям (порівняно з іншими військовослужбовцями) за окремими посадами, щодо яких у 2018 році були прийняті відповідні рішення (спецпризначенці, льотчики, снайпери тощо).

За інформацією Міністерства оборони України