Прес-центр21 серпня 2022, 08:08

Здають сусіди – за інформацію про місцеперебування чоловіків окупанти дають по 60 тисяч рублів, на фронті відбито 13 атак ворога, – Сергій Гайдай

Винагороду пропонують в невеличких містах окупованої Луганщини, де чоловіків майже не залишилося, а виконання плану із примусової мобілізації ніхто не відміняв, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Родичі та сусіди демонструють там справжню «людяність» – беруть гроші, не вагаючись. Логіка проста – не мого чоловіка забрали на смерть, вже непогано. А ще й грошей дали. На новеньку «ладу», щоправда, не вистачить, але ж тут і не росія», – додав очільник Луганщини.

Самі росіяни не хочуть йти у відкритий бій, тому продовжують збирати на окупованих територіях чоловіків, яких потім кидатимуть у пекло, – упевнений Сергій Гайдай.

«Вони зосередили всі зусилля на Бахмутському напрямку, але вже майже два місяці не мають серйозних перемог і просувань на фронті – ЗСУ тримають оборону, а підтримка міжнародних партнерів дозволяє робити сюрпризи в тилу», – каже спікер.

За минулу добу нашими бійцями відбито 13 атак росіян. Біля шістьох населених пунктів ворог застосовував авіацію.

Сім разів упродовж ночі ствольна та реактивна артилерія противника намагалася витиснути українських військових із захисних редутів.

Двічі по населених пунктах окупанти били ракетами, ще двічі на штурм йшли танки.

Ворог атакував із різних боків, подекуди – по два рази на день, але повсюди вимушений був відступити.

Ще на двох ділянках бої тривають.