Прес-центр7 березня 2019, 15:03

Здорова та освічена Луганщина – це пріоритети розвитку, – Сергій Філь

У Луганській області буде відремонтовано 33 навчальних заклади середньої освіти та 13 дошкільних закладів. Про це повідомив виконуючий обов′язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час Ради регіонального розвитку Луганської області сьогодні, 7 березня.

Він презентував План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

«Будь-які зміни починаються з людей. Розвиток людського капіталу – це необхідна передумова для будь-якого поступального руху вперед. Тому наш перший пріоритет – це освічена Луганщина», – зауважив Сергій Філь. Для досягнення цієї мети протягом 2019-2021 років планується повністю завершити формування нового освітнього простору. Загалом у сфері освіти планується реалізувати 131 проект.

Окрему увагу буде приділено опорним начальним закладам, що утворені в об′єднаних територіальних громадах Луганщини. Відтак, заплановано створення опорної школи в Сватівському районі та проведення капітальних ремонтів у 6 опорних навчальних закладах.

У 53 навчальних закладах буде проведено реконструкцію систем опалення з використанням енергоефективних технологій.

Говорячи про укріплення вищої освіти, Сергій Філь повідомив про капітальний ремонт ДЗ «Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка», а також про повернення Луганського національного аграрного університету з м. Харкова до Луганської області.

За словами очільника області, ще одним із пріоритетних напрямів розвитку є відновлення і розвиток медицини.

«Головна цінність – життя і здоров’я людини. Тому створення здорової Луганщини буде серед головних пріоритетів у нашій роботі. Жителі сільської місцевості нарешті одержать якісну і доступну медичну допомогу. Масштабні проекти будуть реалізовані на вторинному та третинному рівні», – зазначив Сергій Філь.

Відтак, протягом найближчих трьох років у медичній галузі планується будівництво Луганської обласної клінічної лікарні у м. Сєвєродонецьк та продовження капітального ремонту обласної дитячої клінічної лікарні, що розташована у м. Лисичанськ.

Також буде збудовано другий корпус пологового відділення та модернізовано хірургічне відділення центральної міської лікарні м. Лисичанськ.

На Луганщині триває будівництво 11 нових сільських амбулаторій сімейної медицини. Сім із них будуть введені в експлуатацію вже наприкінці березня. Таким чином, підвищення якості медичних послуг для сільського населення буде відчутне у найближчій перспективі.