Прес-центр15 серпня 2018, 12:08

Землевпорядною службою Луганщини з початку року прийнято 13 625 заяв на реєстрацію земельних ділянок

З них зареєстровано 13097 земельних ділянок, надано 6886 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру.

Також внесено 536 змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки та надано 1343 довідки, що містять узагальнену інформацію про землі (території) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру та внесено відомості про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць – шість.

Так, найбільше осіб звертаються для надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру про земельні ділянки на території Новопсковського (1027 заяв), Станично-Луганського (638), Сватівського (614) районів.

На території області опрацьовано 2116 та надано 2015 витягів, заявки на які сформовані в електронному вигляді через Публічну кадастрову карту. Найбільше заявок в електронному вигляді сформовано по території Сватівського (334), Старобільського (287) та Станично-Луганського (249) районів.

Одним з пріоритетних завдань, покладених на Державних кадастрових реєстраторів області є виправлення помилок в Державному земельному кадастрі та перенесення відомостей з Державного реєстру земель до Державного земельного кадастру, для забезпечення об’єктивності та достовірності відомостей Державного земельного кадастру.

На сьогодні державними кадастровими реєстраторами області було опрацьовано 5888 ділянок.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Луганській області