Прес-центр23 серпня 2019, 10:08

Жителі Луганщини про незалежність. Олександр Романенко

Головним джерелом, головним критерієм розвитку сучасного суспільства та держави мають стати культура, наука, освіта, інтелект. З давніх часів багато поколінь нашого українського народу прагнули до Незалежності. Наш народ пам’ятає і гіркоту поразок, і радість перемог, приниження і тріумфи, відступників і героїв.

Тому, відзначаючи День незалежності України, ми глибоко усвідомлюємо: сучасним і майбутнім поколінням належить завершити те, за що боролися кращі представники українського народу. І ця висока мета має додати всім нам сил і натхнення. Нехай серце Ваше сповниться гордістю за нашу матір-Україну, за наш талановитий і мудрий народ.

 

***

 

Олександр Романенко – заслужений майстер народної творчості України. Майже п’ятдесят років займається різними видами декоративно-ужиткового мистецтва, але основним напрямком діяльності майстра є різьба по дереву. Колекція його робіт налічує більше 2000 виробів. Його витвори мистецтва знаходяться в музеях та приватних колекціях України, Грузії, Голландії, Франції, Ізраїлю.

Творчі здобутки Олександра Романенка відзначені багатьма дипломами, грамотами, в тому числі дипломами переможця обласного фестивалю сімейної творчості «Родинні скарби Луганщини», Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Слобожанський спас», «Всеукраїнського Великоднього благодійного ярмарку», Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України», загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна».