Прес-центр22 серпня 2019, 17:08

Жителі Луганщини про незалежність. Роман Чередниченко

Чому в переддень свята незалежності України ми говоримо про медицину? Тому що забезпечення незалежності держави та захист її національних інтересів є прямим завданням системи національної безпеки, частиною якою є система охорони здоров’я. Адже від того, наскільки злагоджено працює система і якою мірою вона доступна для людей, залежать життя і здоров'я кожного нашого громадянина.

На сході незалежність держави приймає особливе значення і сприймається глибше, ніж у столиці.  

Для пересічного українця, тим більше з тимчасово непідконтрольної українській владі території, стан медичної допомоги, наприклад, у Біловодському районі – це маркер, відповідно до якого складається загальне враження, наскільки держава Україна дбає про своїх громадян.

Саме тому високий рівень медицини – це мета не тільки районного масштабу, це питання державної політики та державної безпеки.

У новій системі охорони здоров’я дієздатними залишаться тільки ті лікувальні заклади і медичні колективи, які зможуть знайти в собі ресурси, щоб запропонувати пацієнту якісну медичну допомогу. Кожне відділення лікарні має запропонувати пацієнту якісну медичну допомогу сучасного рівня, а тому потребує уваги, методологічних докорінних змін та ресурсного забезпечення.

Медична галузь області поступово відновлюється та розвивається відповідно до викликів сучасності.

Ми впевнено крокуємо до створення доступної та якісної медичної системи, яка буде посилювати нашу державність, незалежність та впевненість наших людей у майбутньому. Якщо ми плануємо жити завтра на нашій землі, іншого шляху немає. Адже пріоритет українського способу життя можна показати тільки справами.

Вітаю всіх земляків зі Днем незалежності України!

 

***

 

Роман Чередниченко – генеральний директор КНП «Біловодська БЛ», має вищу кваліфікаційну категорію зі спеціальності «Акушерство та гінекологія» та 15-річний досвід роботи в медицині.

Після навчання в Луганському державному медичному університеті пройшов шлях від медбрата у відділенні реанімації обласної лікарні до очільника районної лікарні.

Комунальне некомерційне підприємство «Біловодська багатопрофільна лікарня» Біловодської селищної ради – це сучасний лікувально-діагностичний центр ІІ рівня надання медичної допомоги.

Команда спеціалістів під керівництвом генерального директора Романа Чередниченка вивела медичний заклад на рівень найкращих сільських районних закладів за оснащенням її структурних підрозділів.