Прес-центр24 травня 2021, 16:05

Жителі Луганщини взяли участь в ЗНО з іноземних мов

Сьогодні, 24 травня, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних (німецької, французької, іспанської) мов.

В області створено один пункт проведення ЗНО з іноземних мов, розташований в Сєвєродонецьку та розрахований на три аудиторії.

Для успішного функціонування пункту залучено 10 педагогічних працівників.

Допуск учасників розпочався о 09:50 та тривав до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено. Розпочалось тестування об 11:00.

Для участі в цьомуЗНОзареєструвались шість осіб, з них четверо взяли участь у тестуванні.Зокрема, два учасники проходили тест з французької мови, по одному– з німецької та іспанської мов.

ЗНО з іноземних мов відбулося без порушень процедури.

Тест складався із 59 завдань п'ятьох (з французької мови - трьох) форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань вони зможуть набрати 72 бали. Правильні відповіді будуть опубліковані 25 травня.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти України.

Слід зазначити, що результат виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», №17-32 частини «Читання», №39-43, №49-53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо» може бути зарахований як державна підсумкова атестація з німецької, французької, іспанської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на рівні стандарту.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з іноземної мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні.

Результати ЗНО з іноземних мов будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників 18червня. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не взяли участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом п’яти днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія відбудеться:знімецької мови – 2 липня, з французької мови – 6 липня, з іспанської мови – 5 липня.

Нагадуємо, що 25 травня відбудеться ЗНО з англійської мови, для участі в якому зареєструвалися 1839 учасників. Пункти проведення ЗНО з англійської мови створено в Сєвєродонецьку та Старобільську.