Прес-центр16 серпня 2022, 12:08

Жителі Луганщини, яким доставляла пенсію «Укрпошта», можуть отримати серпневі виплати в «Ощадбанку»

Суми пенсій за серпень 2022 року пенсіонерам, яким виплата і доставка в Луганській області здійснювалась АТ «Укрпошта», вже перераховано на спеціально відкриті рахунки в АТ «Ощадбанк».

Отримати пенсії, зараховані на спеціальні рахунки, жителі області зможуть після укладення ними договору з банком щодо банківського рахунку.

Пенсіонер, який не бажає укладати договір банківського рахунку з АТ «Ощадбанк», може звернутись в обраний спосіб до органу Пенсійного фонду України із заявою про виплату пенсії через поточний рахунок, відкритий в іншому уповноваженому банку, або щодо виплати йому пенсії за іншим місцем проживання, де АТ «Укрпошта» здійснює виплату і доставку пенсій.

Якщо договір банківського рахунку з АТ «Ощадбанк» не укладено та пенсіонер не звернувся із заявою про вибір іншого банку чи про переведення виплати пенсії за іншим місцем проживання, суми пенсій будуть зараховуватись на спеціальні рахунки протягом шести місяців або до отримання від АТ «Укрпошта» інформації про відновлення технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій в зазначених населених пунктах.