Прес-центр8 жовтня 2018, 14:10

Жителі Луганської і Донецької областей зможуть отримати послуги ЦНАП вдома

Мобільний Центр надання адміністративних послуг має вигляд невеликої металевої валізи, в якій міститься ноутбук, зчитувач ID-карток, інтернет-модем та спеціалізоване програмне забезпечення.

Такі комплекти виготовляють та програмують у м. Кремінна. Усього 16 таких комплектів буде надано громадам у Луганській та Донецькій областях у найближчі тижні.

«Тепер для того, щоб отримати адміністративні та соціальні послуги зовсім не обов’язково приїжджати до ЦНАПу, бо ЦНАП може приїхати до вас», – зазначив Янтомас Хімстра, директор ПРООН в Україні. – Ця технологія дозволяє надавати якісні послуги особам з інвалідністю, людям похилого віку у віддалених районах, в тому числі біля лінії зіткнення».

Такий мобільний «ЦНАП у валізі» значно удосконалить процес надання адміністративних та соціальних послуг представникам маломобільних груп населення: особам похилого віку, людям з інвалідністю, жінкам з маленькими дітьми, громадянам, які не можуть самостійно відвідати ЦНАП.

Слід зазначити, що нещодавно Центру надання адміністративних послуг у Миколаївській ОТГ Донецької області Програма розвитку ООН передала цифрову валізу, придбану в межах Програми відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Завдяки підтримці Європейського Союзу ПРООН також допомогла створити 13 ЦНАПів у Луганській і Донецькій областях. Ця допомога включає надання сучасних меблів, обладнання, програмного забезпечення, а також розвинення потенціалу персоналу у наданні послуг громадянам.