Прес-центр21 жовтня 2021, 11:10

Жителі області отримали 335 тисяч адмінпослуг в ЦНАПах упродовж цього року

На Луганщині діє 21 центр надання адміністративних послуг.

Із них сім ЦНАПів військово-цивільних адміністрацій міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Гірське, Попасна, Щастя, смт Станиця Луганська та села Нижньотепле; чотири ЦНАПи міських рад (Рубіжанської, Кремінської, Сватівської, Старобільської); дев’ять ЦНАПів селищних рад (Біловодської, Білокуракинської, Білолуцької, Красноріченської, Марківської, Міловської, Новоайдарської, Новопсковської, Троїцької) та ЦНАП Чмирівської сільської ради.

Для наближення адміністративних послуг до громадян органами місцевого самоврядування створено та працює 94 віддалених робочих місця ЦНАПів, 72 з яких відкрито у 2021 році.

Завдяки міжнародній технічній допомозі дев’ять територіальних громад області забезпечено мобільними ЦНАПами. У поточному році три мобільних ЦНАПи отримали Марківська, Новоайдарська та Гірська територіальні громади.

Всі мобільні ЦНАПи здійснюють виїзди до населених пунктів своїх територіальних громад.

Протягом дев’яти місяців через ЦНАПи, їх ВРМ, мобільні ЦНАПи суб’єктам звернення надано майже 335 тис. адміністративних послуг, із них в електронному вигляді – 12,1 тис. В середньому за місяць надавалося 37,2 тис. адміністративних послуг.

Кількість видів адміністративних послуг, що запроваджено через ЦНАПи, становить від 27 (у ЦНАПі Білолуцької селищної ради) до 231 (у ЦНАПі Сватівської міської ради). В електронному вигляді – від однієї послуги у ЦНАПах Красноріченської та Новопсковської селищних рад до 16 – у ЦНАПі Лисичанської міської ВЦА.

В області 14 ЦНАПів надають послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон (крім ЦНАПів в м. Старобільськ, м. Гірське, смт Білолуцьк, смт Новоайдар, смт Мілове, смт Станиця Луганська, с. Нижньотепле).

Разом із тим в ЦНАП проводиться робота щодо запровадження  комплексної послуги єМалятко для батьків новонароджених. Таку послугу запровадили 13 ЦНАПів у містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Попасна, Старобільськ, смт Біловодськ, Білокуракине, Красноріченське, Марківка, Новопсков, Троїцьке та селі Чмирівка.

Також в ЦНАПах Лисичанської, Сєвєродонецької, Попаснянської міських ВЦА запроваджено послуги:

- обмін посвідчення водія (без складання іспитів);
- видача нового посвідчення водія замість втраченого або викраденого;
- реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків або без номерних знаків;
- реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків або без номерних знаків.