Прес-центр17 липня 2020, 15:07

Жителі області взяли участь у ЗНО з хімії

Сьогодні тестуванням з хімії завершилася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. В області було створено один пункт проведення ЗНО з хімії, розташований в Сєвєродонецьку та розрахований на 18 аудиторій.

Пункт оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що надало можливість створити безпечні умови відповідно до протиепідемічних вимог.

Для успішного функціонування пункту проведення ЗНО було залучено 46 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу. Всі вони пройшли відповідне навчання та сертифікацію.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09:50 та продовжувався до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРВІ.

Для участі в ЗНО з хімії зареєструвалось 245 осіб, з них 196 взяли участь у тестуванні, що складає 80 % від загальної кількості.

ЗНО з хімії розпочалось об 11:00. Під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням металодетекторів.

Тест ЗНО з хімії складався із 52 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань учасник зможе набрати 74 тестових бали.

Результати ЗНО з хімії будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 29 липня. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.
Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з хімії відбудеться 10 серпня.

Звертаємо увагу, що вже сьогодні в персональних кабінетах учасників з’явились результати ЗНО з математики та фізики.

Нагадуємо, що процедура ЗНО-2020 ще передбачає проведення додаткової сесії, яка розпочнеться тестуванням з фізики 24 липня.