Прес-центр13 квітня 2020, 15:04

Жителі області запитують – Сергій Гайдай відповідає

До голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая від жителів області надходять запитання щодо дій та вжиття заходів у період карантину.

Запитання. Підписка про самоізоляцію: чи передбачено залучення до забезпечення життєво необхідним соціальних працівників?

Відповідь. Уся відповідальність за організацію та надання соціальних послуг згідно із законодавством покладена на органи місцевої влади, якими на час дії карантину (надзвичайної ситуації) розширено перелік категорій громадян, що потребують соціальної підтримки, в тому числі одиноких осіб, які знаходяться на самоізоляції.

В області діють 20 соціальних установ, які надають послуги близько 30 тисячам одиноких та одиноко проживаючих осіб похилого віку (60+) й особам з інвалідністю (незалежно від віку). Зокрема, послугу «догляд вдома» отримують понад 7 тисяч осіб.

На цей час всі установи працюють в активному режимі, складені списки найбільш вразливих категорій населення, які потребують доставки продуктів харчування, ліків, оплати комунальних послуг та іншої допомоги.

В усіх установах працюють телефонні «гарячі лінії».