Прес-центр15 жовтня 2020, 16:10

Жителі Смолянинового вже отримали майже 11 мільйонів за втрачене в липні майно, для допомоги постраждалим від пожеж на Луганщині виділено ще 185 мільйонів, – Сергій Гайдай

Постраждалим від пожежі, що сталася поблизу Смолянинового Новоайдарського району на початку липня, виплатили майже 11 мільйонів гривень допомоги.

«А саме, 122 особи отримали 10 мільйонів 965  тисяч гривень. Крім того, днями Уряд виділив ще 185 мільйонів гривень з резервного фонду Державного бюджету. Гроші будуть перераховані людям, які понесли збитки через наслідки лісових пожеж у вересні-жовтні, як тільки вони зберуть усі необхідні документи, – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Уряд також схвалив рішення про виділення коштів із резервного фонду для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Це дасть змогу поновити ресурси ДСНС, втрачені під час гасіння пожеж у Луганській області».

Нагадаємо, що для допомоги постраждалим унаслідок пожеж, що сталися наприкінці вересня – на початку жовтня, 13 жовтня Уряд виділив 185 млн гривень з резервного фонду Державного бюджету.

По 200 тис. гривень отримають сім’ї загиблих, по 50 тис. гривень передбачається виділити кожному постраждалому, який отримав тяжкі травми, по 30 тис. гривень – за травми середньої важкості, по 20 тис. гривень – за травми легкої тяжкості.

Людям, житло яких зруйноване, буде виділено по 300 тисяч гривень на сім’ю та на частковий ремонт – по 50 тис. гривень на сім’ю.

Кошти жителям Смолянинового були виділені згідно з розпорядженням Уряду від 22 липня 2020 року № 918-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення невідкладних (першочергових) заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у липні 2020 р. на території Луганської області» та розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 24 липня 2020 року № 518 «Про використання коштів резервного фонду державного бюджету».