Прес-центр17 травня 2023, 08:05

Жителям Макіївки, Новолюбівки та Невського роздали гуманітарну допомогу, росіяни атакували на Сватівщині і в бік Білогорівки, за відсутність коштів для відтермінування примусової мобілізації окупанти відправляють чоловіків до польових таборів

Артилерійських ударів минулої доби зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка та Стельмахівка.

«Обстріли цих населених пунктів майже безперервні. Доставлену до Красноріченської територіальної громади гуманітарну допомогу через небезпеку розвозили декілька днів. Наразі її видали всім. Чергові 70 наборів продуктів харчування, гігієни та найнеобхідніших речей отримали жителі Невського та Новолюбівки, ще 29 відвезені до Макіївки», - повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Вчора росіяни безуспішно наступали у бік Новоселівського, Стельмахівки та Білогорівки. По останній ворог наніс ще й авіаудар.

Примусова мобілізація на окупованих територіях поступово стає бізнесом. Якщо спочатку спроби відтермінування за гроші були хаотичними, то з набуттям досвіду загарбники систематизували свої дії.

Тож, віднедавна після затримання в ході першої установчої бесіди окупанти вимагають від чоловіків так би мовити «грошову винагороду» за відстрочку від мобілізації.

Осіб, які відмовляються від сплати хабаря або не мають необхідної суми коштів, відправляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки. Дають час подумати та пошукати гроші.

Але у так званій «лнр» є населені пункти, де люди не знають не тільки про це, а й про події на фронті та у тилу. Як от в Рубіжному. Там, за словами тих, хто приїздив, через відсутність інтернету населення практично не володіє оперативною інформацією. Що скажуть родичі на вулиці, те й передають далі. 1923 рік, наче.