Прес-центр12 листопада 2015, 15:11

Жодного випадку виникнення побічних ефектів та ускладнень після вакцинації проти поліомієліту на Луганщині не зафіксовано

Днями директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Петро Клименко з метою ознайомлення з організацією роботи щодо імунопрофілактики відвідав низку медичних закладів первинної ланки (лікарські амбулаторії, фельдшерські акушерські пункти) та центральні районні лікарні Новопсковського, Марківського, Міловського та Біловодського районів.

Заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ілона Карпенко повідомила, що 9 листопада закінчилося проведення першого туру вакцинації проти поліомієліту дітей віком від 2 місяців до 6 років. Не було жодної відмови батьків щодо вакцинації їх дітей. Також не зафіксовано жодного випадку виникнення побічних ефектів та ускладнень після вакцинації.

Від Дитячого фонду ООН (UNICEF) на Луганщину була передана інформаційно-роз’яснювальна друкована продукція у вигляді пам’яток, буклетів, де в доступній формі розповідається про поліомієліт, важливість своєчасного щеплення, та до яких печальних наслідків може привести нехтування імунопрофілактикою.

Ця агітаційна продукція розповсюджується серед населення, в містах масового скупчення людей та медичних закладах області.