Прес-центр16 квітня 2021, 18:04

Журналісти провідних світових медіа на чолі з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком відвідали район проведення ООС

Група журналістів з The New York Times, Deutsche Welle, Assoсiated Press, Radio France Intеrnational, Agence France-Presse, The Telegraph, Радіо Свобода та Укрінформу на чолі із міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком відвідали Луганщину в рамках прес-туру у район проведення Операції Об’єднаних сил.

Очільник Луганської області Сергій Гайдай ознайомив представників ЗМІ із  роботою  Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який є одним з найкращих начальних закладів такого типу в Україні.

Також гості побували у 59-му військовому мобільному госпіталі, де оцінили умови у яких проходять лікування та реабілітацію українські бійці, що отримали поранення, а також хворі на COVID-19. Після короткого спілкування із персоналом та пацієнтами госпіталю медійники вшанували пам’ять військових медиків, які загинули, рятуючи життя захисників України під час виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО/ООС.

Кінцевим пунктом прес-туру, який розпочався на Донеччині у прифронтовій Авдіївці, став КПВВ «Щастя». Тут журналісти оглянули інфраструктуру пункту в’їзду – виїзду, зокрема відвідали ЦНАП.

Попри напружений графік поїздки, Олександр Ткаченко завітав до Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, який у 2014 році перемістився з тимчасово окупованого Луганська.  Наразі культура Луганщини потребує особливої державної підтримки,  зокрема щодо розвитку кіномережі та створення центрів надання культурних послуг.