Прес-центр31 травня 2017, 13:05

Зі спільних кроків громадськості, бізнесу і влади складається дорога до відродження і миру, – Юрій Гарбуз

Сьогодні відбулася безоплатна передача лікарських засобів кардіологічної групи для медичних закладів області у загальній кількості майже 6 тис. упаковок на суму понад 300 тис. грн.

Акція стала можливою завдяки співпраці Луганської облдержадміністрації, Асоціації працівників закладів охорони здоров’я області та фармацевтичної компанії «МІКРОХІМ».

«Сьогоднішня подія є переконливим свідченням активної життєвої позиції Луганщини, – зауважив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. –Зі спільних кроків громадськості, бізнесу і влади складається дорога до відродження і миру».

Очільник області подякував компанії «Мікрохім» за виявлену соціальну відповідальність та висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

Юрій Гарбуз наголосив на заходах облдержадміністрації у сфері охорони здоров’я. Це і ремонти лікувальних закладів, і придбання медичного обладнання, і оновлення санітарного автотранспорту. Окрему увагу керівник Луганщини приділяє боротьбі з серцево-судинними патологіями, з якими звертається кожен дев’ятий житель області. Він нагадав, що в області діє Регіональна цільова програма попередження та лікування серцево-судинних захворювань на 2017-2019 рр. Працює кардіохірургічна лабораторія, де коронарографія та стентування судин проводяться безкоштовно.

Як свідчать аналітичні дані фармацевтичних закладів, за словами голови ГО «Українське лікарське товариство Луганщини» та Асоціації працівників закладів охорони здоров’я області Степана Шведюка, за період проведення АТО у Луганській області різко знизилася купівельна спроможність населення щодо кардіологічних препаратів, спрямованих на лікування і профілактику ішемічної хвороби серця, хронічної серцевої недостатності, інфарктів та інсультів. Так, у середньому хворому необхідна одна упаковка нітрогліцерину на місяць, але за статистикою тільки 4% населення самостійно можуть себе забезпечити.

«Тому ми і звернулися до фармацевтичної компанії «МІКРОХІМ» з проханням про можливість надання медичним закладам області безоплатної матеріальної допомоги у вигляді вироблених нею кардіологічних препаратів», – зауважив він.

У свою чергу, директор Департаменту маркетингу ФК «МІКРОХІМ» Сергій Галстян наголосив, що компанія намагається у повній мірі брати учать у соціальному житті Луганщини, але така масштабна акція з забезпечення лікарськими засобами незахищених верств населенняу них вперше.

Більша частина цих препаратів буде направлена для поповнення запасів закладів екстреної медичної допомоги та первинної ланки охорони здоров’я. Також ліки надійдуть у стаціонари міських і районних лікарень та обласних закладів третього рівня.