Прес-центр31 жовтня 2017, 10:10

369 котелень Луганщини подають теплоносій у дитсадки, школи, заклади охорони здоров’я та 1773 будинки

Сьогодні, 31 жовтня, в облдержадміністрації відбулася апаратна нарада. Її питанням номер один, як відзначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, є теплопостачання.

«Більшість населених пунктів області працюють у нормальному режимі теплозабезпечення. Проблемними наразі залишаються міста Рубіжне і Сєвєродонецьк. Так, у Рубіжному без тепла залишаються 356 будинків і об'єкти соцсфери. Сьогодні до кінця дня місто буде з опаленням. 53 будинки у Сєвєродонецьку, де все ще немає тепла, у найближчі кілька днів будуть підключені», – наголосив очільник Луганщини.

Про підсумки підготовки до опалювального сезону доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай.

За його словами, наразі у цьому напрямі виконані усі заходи. Вони координувалися та корегувалися обласним штабом з підготовки ЖКГ, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону.

Проте, під час підготовки виникли додаткові обставини. Так, у зв’язку із пошкодженням магістрального газопроводу ГРС «Кримське» в результаті артилерійського обстрілу 5 червня без газопостачання залишилися село Кримське Новоайдарського району, смт Нижнє та Тошківка Попаснянського району. Там розташовані 35 багатоквартирних житлових будинків, 2234 будинки приватного сектору, чотири навчально-виховних комбінати, одна школа та один заклад охорони здоров’я.

З метою врегулювання ситуації на робочих нарадах та засіданнях Штабу прийнята низка рішень:

- вжиті заходи щодо застосування тарифу на електроенергію такого, як: «населенню, яке мешкає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом, і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання»;

- переобладнання/реконструкція котелень соціальних об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період на твердому паливі;

- забезпечити електрообігрівачами багатоповерхові будинки зазначених населених пунктів шляхом співпраці з міжнародними організаціями;

- населення у приватному секторі з пічним опаленням забезпечити необхідним обсягом твердого побутового палива.

Віталій Сурай наголосив, що наразі діє розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17.10.2017 № 744 «Про початок опалювального сезону». Відповідні рішення прийняті по 15 територіям області.