Прес-центр18 квітня 2018, 08:04

На Луганщині розпочалася Всеукраїнська щорічна акція «За чисте довкілля»

Також під час апаратної наради директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про стан утримання та ремонту доріг, благоустрій територій населених пунктів Луганської області.

Доповідач розповів про старт Всеукраїнської щорічної акції «За чисте довкілля», а також Дня благоустрою територій населених пунктів, що традиційно відбуваються протягом квітня-травня. У рамках акції проводяться заходи із забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, кладовищ, вулиць, доріг, зупинок міського транспорту.

Віталій Сурай нагадав, що заходи до Дня благоустрою територій населених пунктів проводяться у третю суботу квітня.

Для організації роботи з благоустрою територій населених пунктів, Департаментом житлово-комунального господарства ОДА проведено нараду в режимі відеоконференції щодо акції «За чисте довкілля» в містах та районах області.

Міським головам міст обласного значення, головам райдержадміністрацій, сільським та селищним головам об’єднаних територіальних громад було дано доручення до 20 травня 2018 року необхідно вжити заходів щодо проведення благоустрою територій населених пунктів області, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та розчищення узбіч доріг навколо в’їзних (виїзних) знаків населених пунктів.